Turcia găzduiește manevre NATO, pe fondul unor tensiuni cu Occidentul

190
Turcia găzduiește manevre NATO, pe fondul unor tensiuni cu Occidentul - turcia-1505999357.jpg

Articole recomandate

Turcia și partenerii săi din cadrul NATO au demonstrat, miercuri, capacitatea lor de a acționa împreună în cursul unor manevre navale ce se desfășoară pe fondul unor serioase tensiuni între Ankara și Occident, transmite AFP. 


Mobilizând mai multe dispozitive militare în largul orașului Marmaris, aceste manevre numite "Dynamic Monarch" consistă în simularea diverselor moduri de a veni în ajutorul unui submarin avariat. 


Mai multe submarine, avioane și aproape 1.000 de persoane din nouă țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Franța, sunt mobilizate pentru aceste manevre care au debutat în urmă cu două săptămâni și urmează să se încheie astăzi. 


Cu ocazia unei vizite pentru presă, organizată miercuri, participanții au dat un mesaj de unitate, insistând asupra dorinței lor de a dezvolta interoperabilitatea între diferitele țări ale Alianței Nord-Atlantice. 


"Turcia ne furnizează constant personal operațional în regiune. Turcia este fundamentală pentru securitatea Europei. Ea dispune de a doua armată ca mărime din NATO și contribuie în mod important la Alianță", a declarat, în cursul unei conferințe de presă, comandantul forței maritime a NATO, viceamiralul britanic Clive Johnstone. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6225 secunde