Tsipras vrea schimbări radicale în Grecia: "A sosit timpul!"

414
1
Tsipras vrea schimbări radicale în Grecia:

Articole recomandate

Premierul grec Alexis Tsipras a propus ca legea fundamentală să fie modificată pentru a oferi grecilor "democrația directă" care să le permită în special să își aleagă președintele și să se pronunțe prin "referendum asupra legilor", transmite AFP.

"A sosit timpul să uităm această teamă de decizia cetățenilor..., chiar dacă cetățenii nu sunt infailibili", a declarat Alexis Tsipras, într-un discurs televizat.

Cetățenii trebuie să aibă dreptul de a-și alege pre-ședintele, în prezent ales de Parlament, dacă tentativele realizate de deputați eșuează, cum a fost cazul anul trecut, a spus el.

Premierul elen a adăugat că cetățenii trebuie să poată respinge legi prin referendum, cu excepția legilor privind chestiunile fiscale, și să depună inițiative legislative.

De asemenea, statul grec trebuie să fie laic, cu toate că religia majoritară în țară este creștinismul ortodox, a precizat Alexis Tsipras.

Chiar dacă va fi aprobată, noua Constituție nu va putea fi introdusă de Parlamentul actual, deoarece va trebui să fie promulgată de un nou legislativ rezultat în urma alegerilor, programate în 2019.  

Comentează știrea

marioara
27 iulie 2016
opinie

Sansa incredibila si unica! Cel mai avansat sistem de lucru! Castiguri motivante! S-au acordat peste 4600 de dolari în primele doua luni! Companie internationala in plina extindere! Cereti urgent detalii la adresa de email: pacurarumarioara1964@gmail com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3091 secunde