Trump: "Nu sunt fanul lui al-Assad"

196
Trump:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat, marți, că nu este "un fan" al liderului sirian Bashar al-Assad, promițând că acesta va răspunde pentru crimele sale "oribile", în special pentru utilizarea armelor chimice împotriva populației civile, potrivit AFP.

El a făcut această declarație în conferința de presă comună cu premierul libanez Saad Hariri, aflat într-o vizită în SUA.

Întrebat cu privire la soarta președintelui sirian, a cărui țară este devastată de un război de peste șase ani, Donald Trump a reacționat: "Eu nu sunt un fan al lui al-Assad, de acord? Cred, evident, că ceea ce a făcut el în această țară și umanității este oribil (...). Nu sunt genul care să stea și să privească și să-l las să plece după ceea ce a încercat să facă și după ceea ce a făcut în numeroase rânduri", a insistat președintele american.

Trump a amintit că a ordonat în luna aprilie lovituri cu rachete asupra unei baze militare siriene, ca represalii la un atac cu arme chimice atribuit Damascului. Atacul chimic asupra localității siriene Khan Shaykhun, la 4 aprilie, s-a soldat cu 87 de morți, între care mulți copii. Regimul sirian, susținut de aliatul său rus, a dezmințit că ar fi la originea acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.573 secunde