Trump, despre Kim Jong-un: "Un nebun cu arme nucleare"

202
1
Trump, despre Kim Jong-un:

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus despre liderul nord-coreean Kim Jong-un că este "un nebun cu arme nucleare", în cursul unei convorbiri cu șeful statului filipinez, Rodrigo Duterte, potrivit presei americane, informează site-ul postului France 24. 


Convorbirea telefonică între cei doi lideri, care a avut loc pe data de 29 aprilie, a fost catalogată drept "o conversație foarte prietenoasă" de Casa Albă. Câteva zile mai târziu, președintele american a afirmat că ar fi "onorat" să se întâlnească cu Kim Jong-un.


Totuși, în conversația cu Duterte, Trump a sugerat că există posibilitatea unei escaladării a situației din Peninsula Coreea.


"Nu putem să-l lăsăm să facă ce vrea pe acest nebun cu arme nucleare. Avem mult mai multă putere de foc, mult mai mult decât are el, de douăzeci de ori - dar nu vrem să o folosim", a declarat președintele american, făcând referire și la cele două submarine nucleare trimise în zonă de Pentagon.


Publicațiile The Washington Post și The Intercept au publicat conținutul conversației dintre cei doi lideri.


Trump s-a referit și la speranțele sale că Beijingul va reuși să elimine amenințarea reprezentată de programul nuclear nord-coreean.


"Sper că Beijingul va rezolva problema (...) Însă dacă China nu o face, atunci o vom face noi", a mai afirmat liderul de la Casa Albă.


Generalul Vincent Stewart, directorul Agenției pentru Informații Militare din Statele Unite, a declarat recent că regimul de la Phenian se află într-un proces ireversibil de a dezvolta rachete cu focoase nucleare care ar putea atinge teritoriul continental american.






Comentează știrea

Cristi
28 mai 2017
Da !

Cine zice si ala este ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8977 secunde