Trei zile de doliu național în Portugalia, după decesul lui Mario Soares

148
Trei zile de doliu național în Portugalia, după decesul lui Mario Soares - trei-1483880531.jpg

Articole recomandate

Guvernul portughez va decreta trei zile de doliu național, începând de luni, 9 ianuarie, după decesul fostului președinte Mario Soares, a anunțat, sâmbătă, prim-ministrul Antonio Costa, transmite EFE. 


Pierderea lui Soares este pierderea "unei persoane de neînlocuit în democrația noastră", a declarat Costa presei, în India, unde se află în vizită oficială care se va încheia joia viitoare. Costa a transmis condoleanțe familiei lui Soares, pe care l-a definit drept "chipul și vocea libertății noastre". 


Liderul socialist istoric și fostul președinte portughez Mario Soares a decedat, sâmbătă, la ora locală 15.00, la vârsta de 92 de ani, în Spitalul Crucii Roșii din Lisabona, unde se afla internat din 13 decembrie. 


Fostul președinte socialist, care a contribuit la căderea dictaturii în 1974 și a ajutat la integrarea europeană a țării, a rămas prezent pe scena politică portugheză timp de peste 40 de ani. 


Figură istorică a țării, el este fondatorul Partidului Socialist Portughez, a deținut de două ori funcția de premier, a fost președinte al Republicii în perioada 1986-1996, și deputat european. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Actual : TRAGEDIE. Un bărbat a fost găsit MORT
Vineri, 06 Ianuarie 2017
Stire din Cultură-Educație : In Memoriam Gheorghe Parnica
Pagina a fost generata in 1.074 secunde