Trei pescari dispăruți în atentatele din Mumbai, declarați morți după opt ani

240
Trei pescari dispăruți în atentatele din Mumbai, declarați morți după opt ani - treipescari-1486473044.jpg

Articole recomandate

Trei pescari indieni, uciși probabil de comandoul atentatelor din Mumbai în 2008, au fost declarați decedați de justiția indiană, la 8 ani după acest atac care s-a soldat cu peste 160 de morți. 


Acest verdict al Tribunalului din statul Gujarat înseamnă că familiile celor dispăruți vor primi în sfârșit un certificat de deces care le va da dreptul la indemnizații din partea guvernului. 


"Tribunalul a acceptat cererile apropiaților pescarilor decedați și a ordonat autorităților locale să emită certificate de deces pentru acești bărbați", a declarat, pentru AFP, avocatul guvernului, T. C. Sule. 


În noiembrie 2008, cinci pescari se aflau la bordul unei ambarcațiuni în largul coastei Gujarat atunci când nava lor a fost atacată de oameni înarmați, identificați apoi drept atacatori în atentatele din Mumbai.


Trupul neînsuflețit al căpitanului a fost descoperit la bordul ambarcațiunii, însă nicio urmă nu a fost găsită în ceea ce privește alți patru membri ai echipajului. Potrivit legislației indiene, pentru ca o persoană să fie declarată decedată sau dispărută, este necesar să treacă cel puțin șapte ani fără niciun semn de viață sau de identificare a unui corp neînsuflețit, potrivit Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.398 secunde