"Toate avioanele românești cu destinația Rusia să fie întoarse din drum"

535
3

Articole recomandate

Oleg Nilov, vicepreședintele facțiunii partidului "Rusia Justă" din Duma de Stat (camera inferioară), a propus sâmbătă ca toate avioanele române cu destinația Rusia să fie întoarse din drum, până când ambasadorul României la Moscova nu se va prezenta la sediul Ministerului de Externe rus cu o explicație privind incidentul în care a fost implicat avionul de linie la bordul căruia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin.


În același timp, Rusia trebuia să adopte "măsuri în oglindă" în legătură cu acest incident, a declarat Aleksei Juravliov, deputat din partea formațiunii "Rodina" (Patria) din Dumă, conform agenției Ria Novosti, citată de agerpres.ro.

România a interzis vineri aeronavei S7, în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin și o delegație rusă ce se îndrepta la Chișinău, survolarea spațiului sau aerian. Potrivit datelor aeroportului din Chișinău, avionul a fost redirecționat spre Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.

Ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin a declarat că Rusia dorește să audă mai întâi explicațiile din partea română în legătură cu decizia de a interzice avionului în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze spațiul aerian al României în drum spre Chișinău, înainte de a ridica problema unor posibile măsuri de retorsiune, indică RIA Novosti.

Cazul incidentului cu Rogozin, căruia încă de la început Chișinăul a încercat să-i blocheze sosirea, "demonstrează o dată în plus că guvernul moldovean este o marionetă în mâinile României", a declarat deputatul Nilov, adăugând că Moscova trebuie să ia măsuri de răspuns tocmai în privința acesteia din urmă.

Vicepremierul Rogozin personal a calificat incidentul drept un "truc obraznic" și a cerut Moscovei aplicarea unor măsuri drastice.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul președintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, se află din mai 2014 pe lista cu sancțiuni a UE în urma anexării Crimeii de către Moscova. Printre sancțiunile adoptate se numără și interzicerea tranzitării spațiului aerian ale țărilor membre. 


Comentează știrea

Ismail via brussel
30 iulie 2017
Interese politice iau foc .

Interesele politice au rostul lor guoana după surse petrol gaze etc. Politica poate schimba istoria omenirii de la ancet pan la sfârșitul războiului al 3 ! Fie care țara ași cultiva și culege sursele naturale ,suntem an mileniul 3 din păcate sursele de termin ancet cu an cet ne antrebam CEO vom face ,adică noi ne distrugem propriu univers ne așteptăm ecologice surse să fim atentii la consum .

UN MOLDOVEAN
31 iulie 2017
HA-HA-HA

BAI RUSI DE CACAT, INCEPETI SA SIMTITI CA PIERDETI TEREN SI ASTA VA BASICA CREIERUL VOSTRU DE TERORISTI MONDIALI? VREMEA VOASTRA APUNE INCET SI SIGUR SI CU ACEASTA OCAZIE VA RUGAM RESPECTUOS SA NE PUPATI IN CUR.

Ion
31 iulie 2017
Rogozin

Rogozin s-a strecurat printre pasagerii avionului ca un infractor care se amestecă printre cetățenii obișnuiți pentru a nu fi descoperit. Mai mult decât atât, a încercat să folosească pasagerii avionului ca scuturi umane, precum teroriștii ISIS.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde