Theresa May mărturisește că i-a "curs o lacrimă" când a văzut rezultatele alegerilor anticipate

130

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May a mărturisit, ieri, că i-a "curs o lacrimă" când a văzut rezultatele exit-poll-urilor de după alegerile de luna trecută, la care și-a pierdut majoritatea parlamentară, în pofida apelurilor sale către alegători de a-i asigura un mandat puternic la negocierile cu Uniunea Europeană cu privire la Brexit, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat BBC, Theresa May a recunoscut că s-a simțit "devastată" la anunțarea rezultatelor și este conștientă că nu a avut o campanie "perfectă", dar a subliniat că nu regretă convocarea alegerilor anticipate la 8 iunie și nu a luat în considerare o demisie.

Șefa guvernului britanic a convocat scrutinul în speranța de a-și întări poziția în vederea începerii negocierilor cu Bruxellesul, prin creșterea numărului de deputați ai formațiunii sale, Partidul Conservator.

Dar, deși sondajele indicau înaintea alegerilor un avans de peste 20 de puncte al conservatorilor față de laburiști, Theresa May a pierdut 22 de locuri în Camera Comunelor și majoritatea de 17 locuri pe care o moștenise de la predecesorul său, David Cameron, notează BBC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.321 secunde