Teroare pe Podul Londrei! Șapte oameni uciși în atentatul de sâmbătă

181
Teroare pe Podul Londrei! Șapte oameni uciși în atentatul de sâmbătă - teroare-1496661295.jpg

Articole recomandate

Bilanțul atentatului comis, sâmbătă seara, în centrul Londrei a crescut la șapte morți, a anunțat poliția londoneză, citată de AFP și Reuters. În afară de aceste șapte victime, cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție. 48 de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști.

"Opt ofițeri de poliție au tras un număr fără precedent de gloanțe pentru a-i opri pe cei trei indivizi care au comis atentatul și care păreau a fi atacatori sinucigași care purtau veste cu explozibili", a anunțat comandantul unității antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley. "Evaluarea noastră inițială este că au tras 50 de gloanțe. Cei trei atacatori au fost împușcați mortal", a adăugat Rowley.

Majoritatea ofițerilor de poliție în Marea Britanie nu poartă arme asupra lor și este neobișnuit ca aceștia să tragă focuri de armă. "Acești ofițeri s-au confruntat cu o situație critică: o problemă de viață și de moarte", a explicat comandantul.

Poliția britanică a reținut câteva persoane după ce a făcut percheziții la două adrese, la primele ore ale dimineții de luni, în estul Londrei, în cadrul anchetei declanșate după atentat. Alte 12 persoane fuseseră arestate în cursul zilei de duminică.

Poliția londoneză a transmis, ieri, că i-a identificat pe cei trei suspecți, iar numele lor vor fi făcute publice cât mai curând posibil.

v v v

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatul de la Londra, a informat agenția de propagandă a SI, Amaq, într-un comunicat dat publicității, ieri, la Beirut, transmite AFP, consultată de Agerpres.

"Un detașament de luptători ai Stat Islamic au executat atacul de la Londra", se afirmă într-o declarație postată de pagina de internet a agenției.

v v v

Duminică, de la balconul Bazilicii "Sfântul Petru" de la Vatican, Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să se roage pentru victimele și apropiații acestora, după atentatul de la Londra.

"Fie ca Sfântul Duh să aducă pacea în lume, să îndepărteze toate războaiele și terorismul, care ieri seara, a lovit oameni nevinovați", a spus el. "Să ne rugăm pentru victime și apropiații acestora", a adăugat Suveranul Pontif. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.708 secunde