Temperaturi de 50 grade, în SUA. Oamenii mor pe capete!

409
Temperaturi de 50 grade, în SUA. Oamenii mor pe capete! - caniculasua-1466509995.jpg

Articole recomandate

Mercurul din termometre a urcat la valori infernale în ultimele zile, în sud-vestul Statelor Unite, unde cel puțin patru persoane și-au pierdut viața, în timp ce incendiile continuă să facă ravagii, iar sute de persoane au fost evacuate, relatează AFP.

"Suntem pe punctul de a depăși recordurile istorice de căldură", a declarat, pentru AFP, Larry Subervi, purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Phoenix, precizând că recordul de căldură a fost înregistrat în 1990, atunci când au fost înregistrate 50 de grade la Phoenix, iar în ultimele zile, temperaturile au urcat la 49 de grade Celsius.

În alte zone din sud-vest, recordurile de căldură au fost deja depășite. Patru excursioniști au murit în statul Arizona, din cauza acestui val de căldură, dintre care o tânără de 28 de ani care efectua o plimbare cu bicicleta în împrejurimile Phoenix-ului.

Și în statele New Mexico și California, valul de căldură a făcut ravagii: 50 de grade au fost înregistrate în pădurea Cibola (New Mexico), unde au izbucnit două incendii masive, 48 de grade la Palm Springs și 40 de grade în Los Angeles.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5367 secunde