Taifunul Talas a făcut ravagii în Japonia

1082
Puternicul taifun Talas, care s-a abătut asupra insulei Shikoku și zonei de sud a insulei Honshu, a lăsat în urma sa șapte morți, 31 de persoane date dispărute și alte 100 rănite, precum și pagube econo-mice majore, a transmis, ieri, agenția de presă Kyodo.

Vântul puternic și ploile torențiale au provocat perturbări importante în activitatea tuturor mijloacelor de transport; multe magis-trale auto și linii de cale ferată de mare viteză au fost închise din rațiuni de securitate.

În epicentrul taifunului, al 12-lea la număr din acest sezon, s-au aflat prefecturile Nara, Hyogo, Mie și Wakayama. În una din zonele Nara, nivelul precipitațiilor din ultimele două zile a depășit 1.500 milimetri. Potrivit prognozelor meteorologilor, ploile torențiale, cu o cantitate de precipitații de până la 70 milimetri pe oră, vor continua și în următoarele zile în insula Honshu, din nord-estul arhipelagului nipon.

Cabinetul de miniștri japonez, reunit, sâmbătă, într-o reuniune de urgență, a decis evacuarea a peste 500.000 de persoane din zona calamitată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1593 secunde