Taifunul Chan-hom a măturat estul Chinei!

120
Taifunul Chan-hom a măturat estul Chinei! - 484ddde0923142049d6fa1ae376e031f-1436697905.jpg

Articole recomandate

Taifunul Chan-hom a ajuns azi în Coreea de Sud, după ce ieri a măturat estul Chinei cu ploi torențiale care au provocat numeroase pagube culturilor, relatează duminică AFP.


Peste un milion de persoane au fost evacuate din provincia provincia Zhenjiang situată la sud de Shanghai în perspectiva acestui taifun care ar putea să fie cel mai devastator din 1949, potrivit Centrului național chinez de meteorologie (NMC), scrie Agerpres.

Sute de zboruri au fost anulate în weekend de pe cele două aeroporturi din Shanghai, precum și numeroase curse de autobuz și trenuri.

Autoritățile provinciei au evaluat pagubele materiale la 1,9 miliarde de yuani (275 de milioane de euro), în urma distrugerii unei mari părți a serelor și a culturilor, au informat mass-media oficiale.

Alerta a fost redusă cu un grad duminică, de la roșu la portocaliu.

În Coreea de Sud, 60 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Seul. O alertă de vânturi puternice a fost emisă pentru regiunile de coastă din sud și vestul țării, unde au căzut precipitații puternice în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit agenției de meteorologie sud-coreeană.

Acest taifun a făcut deja cinci morți în Filipine săptămâna aceasta și peste 20 de răniți în Japonia vineri. Patru persoane au fost rănite în urma căderii unor arbori în Taiwan.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5054 secunde