Alegeri prezidențiale în Franța

Tabăra lui Macron interzice accesul unor media ruse. Moscova, înfuriată!

246
Tabăra lui Macron interzice accesul unor media ruse. Moscova, înfuriată! - tabara-1493381082.jpg

Articole recomandate

Rusia a acuzat, joi, echipa de campanie a candidatului Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța că discriminează media ruse, spunând că a încălcat libertatea presei prin faptul că a interzis accesul unor instituții de presă ruse la evenimentele sale, transmite Reuters, consultată de Agerpres. 


La Paris, un purtător de cuvânt al lui Emmanuel Macron a confirmat că agenția de presă Sputnik și postul de televiziune RT TV, finanțate de statul rus, nu au primit acces la evenimentele candidatului francez, spunând că cele două sunt "o entitate cu două capete" care transmite propagandă de stat rusă și știri false. 


Macron, un fost bancher și centrist proeuropean, este văzut ca marele favorit în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, de la 7 mai, în fața candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen. 


Macron este susținătorul unei linii dure în privința sancțiunilor UE impuse Moscovei în legătură cu criza din Ucraina, în timp ce Le Pen, o admiratoare a președintelui rus Vladimir Putin, este o eurosceptică ce susține ridicarea sancțiunilor și este de partea Rusiei în privința Ucrainei.


Kremlinul a fost deranjat de acuzațiile taberei lui Macron conform cărora rețelele informatice, bazele de date și site-urile campaniei candidatului francez au fost atacate din surse de pe teritoriul Rusiei, ceea ce a alimentat suspiciunile că Moscova încearcă să submineze campania lui Macron pentru a o ajuta pe Marine Le Pen. 


Purtătorul de cuvânt al lui Macron a vorbit despre "dorința sistematică a celor două instituții de presă de a distribui știri și informații false". "Este o problemă când se răspândesc minciuni metodic și sistematic", a spus el. "Dacă acest lucru creează o problemă cu Kremlinul, atunci va fi subiectul unei discuții libere în cazul în care candidatul Macron va fi ales președinte", a precizat purtătorul de cuvânt. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3243 secunde