SUA nu mai au ce discuta: Primele imagini cu bombardiere B-1B în Coreea!

247
SUA nu mai au ce discuta: Primele imagini cu bombardiere B-1B în Coreea! - suanumaiaucediscuta-1501513858.jpg

Articole recomandate

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat într-un mesaj în rețeaua Twitter că Statele Unite "nu mai au ce discuta despre Coreea de Nord, iar China știe că trebuie să acționeze. Japonia și Coreea de Sud trebuie să crească presiunea. Nu e doar o problemă a SUA. Va necesita o soluție internațională", transmite Reuters.

În aceeași rețea socială, Haley a distribuit apoi un link către fotografii de la manevre efectuate duminică de aviațiile militare americană, japoneză și sud-coreeană în peninsula Coreea. Statele Unite au participat la exercițiu cu două bombardiere supersonice B-1B, ca răspuns la lansarea de vineri a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene.

Ulterior, într-o declarație la Naținile Unite, ambasadoarea SUA a afirmat că "o nouă rezoluție a Consiliului de Securitate care nu crește semnificativ presiunea internațională asupra Coreei de Nord nu are nicio valoare. De fapt, este mai rea decât nimic, deoarece îi trimite dictatorului nord-coreean mesajul că întreaga comunitate internațională nu dorește să se confrunte serios cu el. China trebuie să decidă dacă vrea în sfârșit să facă acest pas vital", a adăugat ea.

Reuters reamintește că Statele Unite discută cu China un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pentru impunerea unor sancțiuni mai dure împotriva Coreei de Nord. Documentul a fost propus Beijingului de Haley după ce Coreea de Nord a testat o rachetă intercontinentală pe 4 iulie, iar între timp Phenianul a mai efectuat un test similar.

Marțea trecută, ambasadoarea declarase că SUA au înregistrat progrese în dialogul cu China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2892 secunde