SUA condamnă lansarea rachetelor nord-coreene

138
SUA condamnă lansarea rachetelor nord-coreene - lansareracheta2-1488798792.jpg

Articole recomandate

SUA au condamnat ferm lansarea a patru rachete balistice de către Coreea de Nord, luni, promițând să "utilizeze toată gama de mijloace aflate la dispoziția sa împotriva acestei amenințări crescânde", relatează AFP.


"Statele Unite condamnă ferm tirurile cu rachete balistice, efectuate de Coreea de Nord, tiruri care încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite ce interzic explicit Phenianului să procedeze la tiruri care utilizează tehnologia rachetelor balistice", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, într-un comunicat.


"Rămânem pregătiți, și vom continua să luăm măsurile necesare pentru aceasta, să ne apărăm și să-i apărăm pe aliații noștri împotriva unui atac și suntem pregătiți să utilizăm toată gama mijloacelor aflate la dispoziția noastră împotriva acestei amenințări crescânde", a adăugat același purtător de cuvânt.


Potrivit lui Mark Toner, aceste noi tiruri nu vor face decât să întărească rezoluția "din oțel călit" a Washingtonului și a aliaților săi față de "conduita ilegală" a Coreei de Nord: "Provocările Coreei de Nord nu servesc decât să întărească și mai mult hotărârea de a riposta programelor ilegale ale Phenianului cu privire la armele de distrugere în masă".


"Invităm Coreea de Nord să-și înceteze provocările și retorica inflamată, care amenință pacea și stabilitatea internațională, să facă alegerea strategică de a-și îndeplini obligațiile și angajamentele internaționale și de a reveni la discuții serioase", a spus el.


Regimul lui Kim Jong-Un a reafirmat recent încă o dată intenția sa de a se dota cu rachete balistice intercontinentale, care i-ar permite să lovească teritoriul american, afirmând chiar în ianuarie că este "în ultima etapă a pregătirilor".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3934 secunde