Statele Unite rămân în Irak după înfrângerea grupării Stat Islamic

154
Statele Unite rămân în Irak după înfrângerea grupării Stat Islamic - statele-1499863380.jpg

Articole recomandate

Statele Unite, la fel ca mai multe țări membre ale coaliției internaționale contra grupării Stat Islamic (SI), vor să mențină o prezență militară în Irak odată ce jihadiștii vor fi învinși, a afirmat un înalt oficial militar american, citat de AFP. 


Locotenent-generalul Stephen Town-send, șeful forțelor coaliției, a subliniat că guvernul irakian vede cu ochi buni această eventualitate. 


"La fel ca Bagdadul, guvernul nostru este interesat de asta, la fel precum mai multe guverne din cadrul coaliției care și-au exprimat interesul în acest sens", a explicat Townsend, într-o videoconferință, precizând că discuțiile pe această temă sunt în faza finală. 


Generalul american anticipează faptul că va exista o prezență a coaliției la Bagdad după înfrângerea SI, totuși inferioară, potrivit lui, celor 5.000 de militari americani de acum din Irak. 


Washingtonul a finalizat, în 2011, pe timpul președinției lui Barack Obama, retragerea trupelor americane rămase în Irak după invadarea acestei țări atunci când era condusă de Saddam Hussein. Dar forțele de securitate irakiene au fost slăbite rapid pe mandatul fostului premier irakian, Nouri al-Maliki. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5612 secunde