Spărgători de bancomate, arestați în Taiwan. Printre ei și români

455
Spărgători de bancomate,  arestați în Taiwan. Printre ei și români - taiwan-1468846891.jpg

Articole recomandate

Poliția taiwaneză a arestat, duminică seara, principalii membri ai unei bande criminale internaționale, responsabilă de furtul a 83 de milioane de dolari taiwanezi (aproximativ 2,6 milioane de dolari SUA), proveniți din fraudarea unor bancomate în Taiwan, săptămâna trecută.

Principalii membri ar fi un leton și doi români, scrie Mediafax. Letonul a fost arestat în districtul nord-estic Yilan, iar cei doi români la Taipei. Poliția îl suspectează pe letonul Andrejs Peregudovs că ar fi rămas pe insulă după plecarea restului bandei pentru a trimite în străinătate sumele obținute prin spălare de bani, cumpărare de diamante și utilizarea unor canale ilegale de schimb valutar.

În camera hotelului din Taipei a celor doi români au fost descoperite mai multe milioane de dolari, despre care se crede că ar fi o parte din pradă.

Cel puțin 16 - 18 cetățeni străini, provenind din cinci țări europene, au fost implicați în furtul din bancomate din Taiwan, potrivit poliției locale. Alți suspecți provin din Rusia și Estonia, iar nouă suspecți - din Taiwan, conform DPA și EFE. Poliția a recuperat peste 50 milioane de dolari taiwanezi de la cei trei suspecți.

Suspecții pirataseră 41 de bancomate ale unor filiale ale First Bank în Taipei, Taichung și alte orașe taiwaneze, în 9 și 10 iulie, folosind programe informatice, fără a necesita introducerea unor carduri bancare pentru extragerea bancnotelor, potrivit EFE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3482 secunde