Spaniolii nu mai vor coride! Manifestații de amploare, la Madrid

229
Spaniolii nu mai vor coride! Manifestații de amploare, la Madrid - spaniolii-1473597927.jpg

Articole recomandate

Mii de spanioli au manifestat, sâmbătă, la Madrid, pentru interzicerea coridelor. Manifestanții purtau pancarte cu inscripții cum "Corida, rușine națională", iar purtători de cuvânt ai Partidului Contra Maltratării Animalelor (PACMA) transmiteau prin portavoce apeluri la încetarea tuturor spectacolelor cu tauri și festivităților sângeroase.

Fondat în urmă cu 13 ani, PACMA are tot mai mulți simpatizanți și a obținut peste 280.000 de voturi la ultimele alegeri legislative, în iunie, notează AFP.

La trecerea manifestației, unii spectatori și-au manifestat de pe margine dezaprobarea față de mesajele anticoridă.

Subiectul este foarte controversat în Spania. Regiunea Catalonia din nord-vest a interzis coridele de patru ani, iar în ultima vreme, mai multe municipalități și regiuni au luat măsuri de sistare a subvențiilor sau chiar interzicerea acestor spectacole tradiționale.

În primăvară, regiunea Castilia-Leon a interzis uciderea taurilor în public, iar această decizie ar trebui să ducă la anularea sărbătorii Toro de Vega din orașul medieval Tordesillas, de la sfârșitul lui septembrie. Spectacolul constă în urmărirea unui taur de către cavaleri cu lănci și uciderea lui în fața mulțimii.

PACMA intenționează să pornească de la această interdicție locală pentru a obține interzicerea totală a coridelor.

Potrivit cotidianului spaniol "El Pais", citat de AFP, în 2015 s-au organizat în Spania 1.736 de coride profesioniste, cu 132 mai puține decât în 2014. În schimb, numărul spectacolelor populare cu tauri a crescut la 16.383. Sezonul de vârf al acestor manifestări de amatori este în august și septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2827 secunde