SpaceX a lansat cu succes satelitul BulgariaSat-1

150
SpaceX a lansat cu succes satelitul BulgariaSat-1 - 147-1498305620.jpg
SpaceX, compania înființată și condusă de Elon Musk, a lansat vineri, cu succes, satelitul de telecomunicații BulgariaSat-1, prin intermediul unei rachete Falcon 9 a cărei primă treaptă a fost reutilizată, o a doua astfel de lansare în mai puțin de trei luni, conform Space.com, citat de agerpres.


Lansarea a avut loc la ora locală 3:10 p.m. EDT (18:10 GMT), de pe rampa de lansare Pad 39A de la Centrul Spațial Kennedy, aparținând NASA, din Florida.


La aproximativ două minute și jumătate de la desprinderea de sol, cele două trepte ale rachetei s-au separat, prima treaptă începând manevrele de revenire la sol. La 8 minute după lansare prima treaptă a rachetei Falcon 9 a aterizat la punct fix pe o platformă marină aparținând SpaceX, staționată în largul coastelor Floridei.


Înainte de lansare Elon Musk a avertizat via Twitter: "Falcon 9 se va confrunta cu cea mai ridicată forță și temperatură (în urma frecării) la reintrarea în atmosferă. Există un risc ridicat ca prima treaptă a rachetei să fie distrusă la revenire". Din fericire însă prima treaptă a rachetei Falcon 9 a rezistat, aterizând fără probleme și putând fi din nou folosită pentru a transporta echipamente pe orbită.


Aceasta a fost cea de-a doua misiune pentru această primă treaptă a rachetei Falcon 9, după ce a fost lansată și recuperată la 14 ianuarie. În cadrul acelei lansări racheta Falcon 9 a transportat pe orbită primul grup de 10 sateliți pentru compania Iridium, din Virginia, care vor compune constelația de 70 de sateliți de comunicații Iridium NEXT.


Cel de-al doilea grup de 10 sateliți Iridium NEXT va fi lansat duminică, 25 iunie, de la Baza aeriană Vandenberg, din California, tot cu o rachetă Falcon 9.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4724 secunde