Soluția pașnică! Putin cere să se pună capăt intimidării Coreii de Nord

225
Soluția pașnică! Putin cere să se pună capăt intimidării Coreii de Nord - solutia-1494936896.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a calificat, luni, drept "contraproductiv și periculos" tirul cu rachetă efectuat cu o zi în urmă de către regimul de la Phenian, dar, în același timp, a lansat un apel să se pună capăt "intimidării Coreii de Nord" și a pledat pentru o soluție pașnică, relatează AFP.

"Suntem categoric împotriva extinderii clubului nuclear, inclusiv în beneficiul Coreii de Nord. Suntem împotrivă și considerăm tirul cu rachetă drept contraproductiv, nociv și periculos", a declarat Putin, într-o conferință de presă la Beijing, unde participă la un summit internațional. Dar "trebuie să se revină la dialog, la oprirea intimidării Coreii de Nord și la căutarea unei soluții pașnice la această problemă", a insistat liderul rus.

În cursul conferinței de presă de luni, în marja vastului forum diplomatic "Noile drumuri ale mătăsii", Putin a criticat, totuși, "încălcările" dreptului internațional susceptibile să antreneze o "cursă a înarmărilor".

"Ceea ce vedem în ultima vreme în lume, în special încălcările grosolane ale dreptului internațional, intruziunile pe teritoriile unor țări străine, schimbările de regimuri etc., toate acestea provoacă o cursă a înarmărilor. Trebuie întărit sistemul garanțiilor internaționale", a declarat Putin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.7608 secunde