Solicitanții de viză pentru Statele Unite, obligați să ofere identitatea de pe rețelele de socializare

161
Solicitanții de viză pentru Statele Unite, obligați să ofere identitatea de pe rețelele de socializare - cumaplicipentruvizasua-1496479355.jpg

Articole recomandate

Statele Unite le cer, de la sfârșitul lui mai, solicitanților de viză, indiferent de naționalitatea lor, informații despre identitatea și conturile lor pe rețele de socializare, în contextul unui înăspriri a politicii americane în domeniul migrației, relatează AFP, potrivit News.ro. 


Un oficial de la Departamentul de Stat a declarat vineri pentru AFP că această înăsprire a controalelor este în vigoare de la 25 mai și se aplică tuturor solicitanților de vize despre care un agent consular consideră că are nevoie de informații despre conturile pe care aceștia le dețin pe rețele de socializare. 


El a apreciat că numai "1% din cei peste 13 milioane de solicitanți anuali de vize din întreaga lume" în Statele Unite va fi afectat de aceste noi reglementări. 


"Departamentul de Stat a început să colecteze informații suplimentare de la solicitanți de viză în întreaga lume, atunci când un ofițer consular apreciază că o asemenea informație este necesară în vederea confirmării unei identități", a declarat acest cadru de la Departamentul de Stat. 


În acest caz, "solicitanții de viză vor trebui să furnizeze informații suplimentare, și anume conturile lor de pe rețelele de socializare, seriile fostelor lor pașapoarte, informații suplimentare despre membrii familiilor lor și un istoric mai lung al călătoriilor lor, locurilor de muncă și contactelor", a detaliat el. 


Aceste noi proceduri, despre care Departamentul de Stat nu a comunicat în mod oficial, decurg dintr-un "memorandum al președintelui Trump datând din 6 martie 2017 cu privire la consolidarea controalelor solicitanților de viză", a mai precizat oficialul, care a subliniat că "în virtutea legislației Statelor Unite, nu există vreo ineligibilitate de viză care să aibă la bază rasa, religia, etnia, originea națională, opiniile politice, genul sau orientarea sexuală". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4566 secunde