Siria / Rebeli sprijiniți de Turcia au ucis 68 de jihadiști ai SI lângă orașul Al-Bab

121
Siria / Rebeli sprijiniți de Turcia au ucis 68 de jihadiști ai SI lângă orașul Al-Bab - sirialuptadecisivasedaorasulalep-1482587455.jpg

Articole recomandate

Rebeli sirieni sprijiniți de Turcia au ucis 68 de militanți ai grupării Statul Islamic (SI) în lupte intense lângă orașul Al-Bab din nordul Siriei, a anunțat sâmbătă presa turcă, relatează Reuters.


Rebelii sirieni sprijiniți de trupe turce au înconjurat de mai multe săptămâni orașul Al-Bab controlat de SI, ca parte a operațiunii "Scutul Eufratului" lansată de Turcia cu aproape patru luni în urmă, pentru a înlătura gruparea jihadistă și combatanții kurzi de la granița sa cu Siria.


Luptele în jurul orașului Al-Bab au escaladat în această săptămână, 138 de soldați turci și jihadiști fiind uciși în confruntări armate miercuri, cea mai sângeroasă zi de la începerea operațiunii turce în Siria.


Agenția de presă turcă Anadolu a anunțat că 68 de militanți ai SI au fost "neutralizați" în lupte lângă Al-Bab vineri seara. În total, 141 de ținte ale SI au fost lovite și comandamente militare ale grupării jihadiste au fost distruse. Doi rebeli sirieni au fost uciși și unul a fost rănit.


Ministrul turc al apărării, Fikri Isik, a declarat, vineri, că zona din jurul unui spital, folosit ca un centru de comandă și depozit de muniție de către Statul Islamic, a fost "curățată" de militanți.
















Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Stire din Actual : Noi arestări legate de atacul de la Berlin
Luni, 28 Noiembrie 2016
Stire din Actual : ISIS, atac chimic în nordul Siriei
Pagina a fost generata in 1.8012 secunde