Sexy-protest împotriva hainelor de blană

274
Sexy-protest împotriva hainelor de blană - protestrosu-1481550467.jpg

Articole recomandate

Zeci de manifestanți goi cu trupurile vopsite în culoarea roșie a sângelui s-au reunit în centrul orașului Barcelona, pentru a protesta împotriva hainelor de blană.

"Câte vieți sacrificate pentru o haină", se putea citi pe o pancartă purtată de Luisa Escribano, 53 de ani, și de fiica sa Barbara, 21 de ani, îngenuncheate în mijlocul altor manifestanți zăcând inerți unii lângă alții, informează Agerpres.

Luisa este de părere că "trebuie să fie atrasă atenția asupra a ceea ce li se întâmplă animalelor, a căror soartă este amplu ignorată de publicul larg".

"Hainele de blană sunt asociate, în mod greșit, luxului și modei", a subliniat și Aida Gascon, responsabilă a ramurii spaniole a organizației de apărare a drepturilor animalelor AnimaNaturalis, care a convocat manifestația.

În fiecare an, peste 60 de milioane de animale din lume, din care peste 32 de milioane în Uniunea Europeană, sunt ucise pentru blana lor din care se confecționează mantouri și alte articole vestimentare, potrivit AnimaNaturalis.

Danemarca și Finlanda sunt cei mai importanți producători și exportatori de blană de vulpe și de vizon din lume. Rusia, Canada și Olanda sunt, de asemenea, producători importanți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6447 secunde