Salvamarii din sudul litoralului sunt la posturi

319

Articole de la același autor

Salvamarii din sudul litoralului sunt la posturi, chiar dacă firmele care se ocupă de acest serviciu nu au primit încă banii de la Guvern.
În Vama Veche, sunt patru foișoare, iar în 2 Mai există două amplasamente de acest gen. În stațiunile Neptun, Jupiter, Cap Aurora și Venus sunt șapte foișoare, iar pe cordonul Mangalia - Saturn există două posturi de salvamar. În sudul litoralului lucrează 117 salvamari.
"Nu am primit banii și nu s-au făcut încă contractele. Cu toate astea, salvamarii sunt la posturi", spune George Lipoveanu, președintele "Callatis Club Nautic", firma de salvamar care acționează în zona Vama-Veche - Mangalia Olimp.
"Am făcut atâtea sesizări…Am ajuns până la corpul de control al primului ministru. După ce că nu avem turiști, dacă există probleme de genul acesta, chiar că nu va mai veni nimeni!", spune George Lipoveanu.
Și salvamarii din Năvodari se află la posturi, deși nici aici firma care se ocupă de acest serviciu nu a primit banii. Pe plajă sunt amplasate patru foișoare, unde lucrează 20 de salvamari. Iosif Nicolae, reprezentantul salvamarilor din Năvodari, ne-a declarat că distanța normală dintre foișoare trebuie să fie de 300 de metri. În realitate, distanța este de mai bine de 1.500 de metri, adică de cinci ori mai mult.
Din spusele prefectului Dănuț Culețu, banii pentru serviciul de salvamar vor fi alocați săptămâna viitoare, printr-o hotărâre de guvern. Județul Constanța urmează să primească 3.702.000 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.828 secunde