S-a deschis cel mai lung pod de sticlă, aflat la cea mai mare înălțime

213
S-a deschis cel mai lung pod de sticlă, aflat la cea mai mare înălțime - podchina-1471783405.jpg

Articole recomandate

Cel mai lung pod de sticlă și aflat la cea mai mare înălțime a fost deschis publicului, sâmbătă, în China.

Aflat la o înălțime de 300 de metri, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri lățime și cu podeaua realizată din panouri de sticlă pentru a putea fi admirată priveliștea, podul se află în zona unui canion uriaș din Parcul Național Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei, potrivit Agerpres.

Compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticlă transparentă, acest pod a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design și construcție.

Podul poate fi traversat, zilnic, de 8.000 de vizitatori. Rezervările trebuie făcute cu cel puțin o zi în avans. Zonele canionului din apropierea celor două părți ale podului au fost vizitate, anul trecut, de 1,2 milioane de turiști.

În acest an, inginerii au făcut mai multe teste de rezistență cu public pentru a-i asigura pe cei mai puțin curajoși de rezistența podului. Astfel, au fost folosite ciocane grele și a fost condusă o mașină plină cu pasageri pe întreaga lungime a podului.

În 2017, în luna iunie, turiștii vor putea face aruncări în gol cu coarda din trei puncte de susținere ale podului, a declarat Joe Chen, coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestionează canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0756 secunde