Rusia va plăti despăgubirile decise de CEDO pentru victimele asediului de la Beslan

154
Rusia va plăti despăgubirile decise de CEDO pentru victimele asediului de la Beslan - rusia-1505910339.jpg

Articole recomandate

Rusia va plăti despăgubirile decise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), în valoare de aproape 3 milioane de euro, pentru victimele asediului din Beslan din anul 2004, a anunțat Ministerul de Justiție al Federației Ruse, citat de Reuters. 


Rusia a făcut uz de forță excesivă în asaltul asupra școlii din acest mic oraș situat în sudul țării, școală unde, în 2004, militanți islamiști au luat ostatici elevi, profesori și părinți. În urma operațiunii forțelor ruse, un mare număr de ostatici au fost uciși, a subliniat CEDO, în aprilie. 


Tragedia care a durat trei zile a început când militanți islamiști au luat mai mult de 1.000 de oameni ostatici în prima zi de școală și au cerut independența Ceceniei, regiune majoritar musulmană din componența Federației Ruse. Peste 330 de ostatici și-au pierdut viața, inclusiv cel puțin 180 de copii, după ce asaltul s-a încheiat cu un schimb de focuri. 


În decizia sa din aprilie, CEDO a subliniat că operațiunea forțelor ruse, puternic înarmate, asupra școlii din Beslan "a contribuit la numărul mare de victime în rândul ostaticilor". S-a constatat, de asemenea, că autoritățile ruse nu au luat măsuri preventive rezonabile, în pofida faptului că au știut că militanți plănuiau să atace instituții de învățământ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5293 secunde