Rusia trimite nave de război în largul Fâșiei Gaza

275
Rusia trimite nave de război în largul Fâșiei Gaza - moskva-1353687473.jpg
Rusia a comandat navelor sale de război să se poziționeze în largul Fâșiei Gaza pentru a fi pregătite să intervină pentru evacuarea cetățenilor ruși, în eventualitatea escaladării conflictului cu Israelul, au indicat surse militare citate de agențiile ruse, relatează AFP.

"Un grup de nave militare" a primit ordin să se poziționeze în zone precise ale părții orientale a Mării Mediterane, pentru evacuarea cetățenilor ruși din Fâșia Gaza, în cazul în care conflictul israeliano-palestinian va escalada", a afirmat o sursă din cadrul comandamentului central al Marinei, citată de agențiile Interfax și RIA Novosti.

Sursele au enumerat șase nave, printre care crucișătorul "Moskva", nava de patrulă Smetlivii și navele de desant "Novocerkask" și "Saratov", care aparțin Flotei ruse din Marea Neagră.

Acest anunț a intervenit în pofida intrării în vigoare a armistițiului dintre Israel și Hamas, după o săptămână de ostilități care s-au soldat cu numeroși morți și răniți. Israelul a avertizat că va riposta la orice atac din partea palestinienilor. Ministerul rus al Apărării a explicat marți că navele ar putea andoca în portul sirian Tartus, aceasta fiind singura misiune navală rusă din Mediterana, după întoarcerea dintr-o misiune de combatere a pirateriei în largul Somaliei. Baza de la Tartus, situată la 220 de kilometri nord-vest de Damasc, a fost construită printr-un acord semnat în 1971, în timpul perioadei comuniste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2179 secunde