REVOLUȚIA CRAVATELOR! "Care va fi următoarea etapă? Deputați în șlapi și în șorturi?"

117
REVOLUȚIA CRAVATELOR!

Articole recomandate

Poate fi considerată o mică revoluție în Parlamentul britanic, după ce deputații au obținut dreptul de a renunța la cravată, la reuniuni, relatează.

Nu exista vreo regulă care să impună oficial purtarea cravatei la reuniunile parlamentare dar tradiția, conform "Regulilor de comportament și curtoazie" ale Camerei Comunelor, impunea purtarea acestui accesoriu vestimentar.

"Nu există un cod vestimentar precis definit. Tradiția cere ca bărbații să poarte costum și cravată; un nivel protocolar similar trebuie respectat și în cazul femeilor", conform acestor Reguli.

Îi revine președintelui Camerei Comunelor rolul de a exercita poliția modei și de a stabili, în caz contrar, noile reguli vestimentare.

Scânteia revoluției a fost aprinsă în ajun de deputatul Partidului liberal-democrat (centru) Tom Brake, care a venit în Parlament fără cravată. "S-au schimbat oare regulile?", l-a întrebat pe speaker-ul John Bercow, un alt deputat conservator.

Noul cod vestimentar îi vizează și pe jurnaliștii care acoperă evenimentele, dintre care multora le-a fost refuzată intrarea în Parlament deoarece veniseră fără cravată.

Vestea a făcut mare vâlvă joi, presa britanică primind cu opinii împărțite această schimbare.

"Care va fi următoarea etapă? Deputați în șlapi și în șorturi?", a scris pe Twitter Christopher Hope, un jurnalist conservator de la ziarul The Telegraph.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5394 secunde