Relațiile chino-ruse sunt la cel mai bun nivel

171
Relațiile chino-ruse sunt la cel mai bun nivel - relatiile-1499087031.jpg

Articole recomandate

Președintele chinez, Xi Jinping, a afirmat, ieri, că relațiile dintre China și Rusia sunt la cel mai bun nivel al lor din istorie, iar cele dintre China și Statele Unite ale Americii sunt marcate de "factori negativi", relatează Reuters.

Într-un interviu pentru media ruse înainte de vizita sa de stat în Rusia, Xi Jinping a precizat că Beijingul și Moscova au făurit o încredere politică și strategică la nivel înalt și și-au rezolvat total problemele legate de graniță rămase din trecut, transformând linia de frontieră, lungă de 4.300 km, într-o legătură de prietenie între cele două popoare.

China și Rusia au stabilit, de asemenea, mecanisme sănătoase pentru schimburi la nivel înalt și pentru cooperare în diferite domenii.

"Eu și președintele Vladimir Putin am construit relații de lucru bune și o prietenie personală strânsă. Voi începe o vizită de stat în Rusia la invitația președintelui Putin. Cred că vizita va da un nou impuls dezvoltării relațiilor dintre China și Rusia", a mai spus liderul chinez.

Referitor la relațiile dintre China și SUA, președintele Xi Jinping a afirmat că ele sunt umbrite de "factori negativi". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6664 secunde