Referendum în Grecia / SE ÎNTÂMPLĂ MÂINE!

82
Referendum în Grecia / SE ÎNTÂMPLĂ MÂINE! - grecia456787654301899100-1436167334.jpg

Articole recomandate

Conducătorii zonei euro se vor reuni mâine, la Bruxelles, pentru un summit consacrat consecințelor victoriei susținătorilor NU la referendumul din Grecia, rezultat considerat 'foarte regretabil', duminică seara, de șeful Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, informează AFP.


La rândul său, Comisia Europeană 'ia notă și respectă' rezultatul votului, potrivit unui scurt comunicat.

'Acest rezultat este foarte regretabil pentru viitorul Greciei', a estimat Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanțe al Olandei, care prezidează Eurogroup.

'Pentru refacerea economiei grecești, măsuri dificile și reforme sunt inevitabile. Nu vom aștepta inițiativele autorităților grecești', a afirmat el într-un comunicat, în timp ce miniștrii de finanțe ai zonei euro urmează să se reunească marți, înaintea summit-ului șefilor de stat și de guvern ai celor 19 țări la ora locală 18:00 (16h00 GMT) la Bruxelles.

Desfășurarea summit-ului, confirmată de Donald Tusk, președintele Consiliului European, a fost cerută în cursul serii de cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, care au discutat la telefon duminică seara și urmează să se întâlnească luni la Paris, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4831 secunde