Război civil în Ucraina. Grupările armate proruse au ordin "să tragă pentru a ucide"

117
Război civil în Ucraina. Grupările armate proruse au ordin

Articole recomandate

Trei blindate ușoare și un camion plin cu bărbați înarmați fără însemne și arborând drapelul rus circulau ieri dimineața la Kramatorsk, în estul Ucrainei, conform unui fotograf al AFP. 
Un grup format din circa 20 de bărbați înarmați și cu cagule a intrat în primăria din Donețk, în estul Ucrainei.
Persoanele necunoscute nu împie-dicau angajații să intre și să iasă din clădire, dar au ca unică revendicare organizarea unui referendum privind "federalizarea" Ucrainei. 
Agenția Interfax Ucraina a afirmat că este vorba despre blindate care participă la operațiunea antiteroristă lansată de Guvernul proeu-ropean de la Kiev împotriva separatiștilor, care au intrat în localitate și ar fi fost blocate apoi de manifestanți proruși.
Insurgenți separatiști ocupă din 6 aprilie sediul administrației regionale din Donețk, al cărui control l-au preluat în timpul manifestațiilor, înainte de a proclama o "republică suverană a Donețk".
Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordinul de a "deschide focul pentru a ucide", au declarat serviciile speciale ucrainene.
"Convorbirile interceptate între sabotorii ruși dovedesc faptul că acțiunile de sabotare din estul Ucrainei sunt dirijate de ofițeri ai serviciilor de informații militare ruse care dau ordine cinice de a trage pentru a ucide în direcția militarilor ucraineni", se arată într-un comunicat al Serviciilor speciale ucrainene.
Tensiunile au continuat în tot estul țării. Doi militari ucraineni au fost capturați de persoane necunoscute înarmate în estul Ucrainei, au anunțat autoritățile de la Kiev, relatează AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1737 secunde