Putin și Erdogan confirmă că relațiile ruso-turce s-au normalizat pe deplin

170
Putin și Erdogan confirmă că relațiile ruso-turce s-au normalizat pe deplin - putin-1493898282.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, după întrevederea avută la Soci cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, că Rusia și Turcia și-au normalizat complet relațiile bilaterale după criza ce a urmat incidentului în care un avion militar rus a fost doborât la frontiera siriano-turcă, transmit agențiile Reuters, AFP și DPA.

"Cu ceva timp în urmă, relațiile noastre au fost puse la încercare. Acum putem spune cu certitudine că procesul normalizării relațiilor ruso-turce s-a încheiat", a spus Putin, la conferința de presă comună cu Erdogan. "Am revenit la cooperare în cadrul unui parteneriat normal", a completat liderul de la Kremlin.

Normalizarea relațiilor dintre Moscova și Ankara privește și componenta economică odată cu ridicarea sancțiunilor ruse. Aceste sancțiuni au fost adoptate de Moscova în timpul crizei provocate de doborârea unui avion militar rus de către aviația turcă la frontiera cu Siria, în noiembrie 2015. A urmat un an și jumătate de tensiuni, dar relațiile dintre Moscova și Ankara au intrat vara trecută într-un proces de normalizare, Putin ordonând atunci ridicarea unei părți a sancțiunilor, mai ales în sectorul turistic, după ce Erdogan și-a exprimat regretul pentru incidentul din 2015.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0056 secunde