Prostatita cronică, boala bărbaților tineri

27947
2
Prostatita este o infecție genitourinară frecventă, care afectează bărbații de toate vârstele și are o frecvență deosebită mai ales la adulții tineri. Persoanele afectate de boală acuză, printre altele, dureri perineale între anus și scrot, lipsa apetitului sexual, tulburări la urinat. Prostatita cronică poate fi și cauza infertilității.

Inflamația prostatei se poate croniciza, purtând numele de prostatită cronică.
Statistica arată că manifestările afecțiunii apar la circa 9% din bărbații de peste 18 ani. Numărul mare de pacienți și vârsta lor tânără a făcut ca numeroase studii să încerce să găsească explicațiile afecțiunii și, în același timp, să stabilească modalitatea cea mai eficientă de tratament.
"Se apreciază că pacienții cu prostatită cronică au calitatea vieții alterată asemănător cu pacienții care au suferințe mai grave, cum ar fi infarctul de miocard", a declarat dr. Andrei Manu, medic primar urolog la centrul Medicover.

Lipsa apetitului sexual, unul dintre simptome
Pacienții care au prostatită cronică se prezintă, în general, la medic pentru dureri perineale între anus și scrot, oboseală, lipsa apetitului sexual, tulburări la urinat, uneori subfebră - 37,2 - 37,5 grade Celsius. "Alți pacienți pot fi asimptomatici și ajung la medic pentru infertilitate, investigațiile arătând existența unei prostatite cronice care poate fi cauza infertilității", a mai spus specialistul.
Tratamentul este lung și implică atât antibiotice, administrate în doză mai mică, dar pe o perioadă mai lungă, pentru a se concentra în zonele afectate din prostată, dar și medicamente antiinflamatorii și alfablocante, pentru a ușura urinatul și a stimula eliminarea secrețiilor prostatice.
Potrivit specialistului, "Alegerea medicamentelor necesare se face în funcție de rezultatul investigațiilor care evidențiază cauza inflamației prostatice. Acestea sunt sumarul de urină și cultura după masaj prostatic, ecografia pelvină prostatică și reziduul vezical postmicțional".
În funcție de rezultatul investigațiilor se decide dacă prostatita are origine bacteriană sau nu.
În cazul prostatitelor non-bacteriene, tratamentul este reprezentat de o combinație de măsuri fizioterapeutice și medicamente trofice prostatice.

Comentează știrea

ghiorghita
18 noiembrie 2012
despre prostatita cronica

buna ziua ma numesc alexa ghiorghita am 23 de ani si am o mare rugaminte la dumneavoastra va rog frumos daca puteti sau stiti cum se trateaza prostatita cronica am 7 ani de zile de cand tot umblu prin medici ami dau fel de fel de tratamenturi si nu imi da nici un rezultat nu mai stiu ce sa ma mai fac daca cumva stiti si vreti sa ma ajutati contactatima la nr de telefon 0763898692 sau0755793614 va multumesc tare mult

rudi
1 ianuarie 2013
sfatul meu

ceai de coada soricelului-3 cani pe zi -timp de 6 luni-se bea cu 30 minute inainte de masa,o lingurita de ceai la 1 litru de apa-cand fierbe apa -pui lingurita de coada -soricelului,lasi acoperita oala si dupa 1 ora poti sa incepi,incearca si cu ceai de ghimpe sau de pufulita,renunta la antibiotice-pierdere de timp si bani.

Răspuns la: despre prostatita cronica
Adăugat de : ghiorghita, 18 noiembrie 2012
buna ziua ma numesc alexa ghiorghita am 23 de ani si am o mare rugaminte la dumneavoastra va rog frumos daca puteti sau stiti cum se trateaza...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5732 secunde