Prim-ministrul maghiar Viktor Orban, ridiculizat de mii de protestatari

177
Prim-ministrul maghiar Viktor Orban,  ridiculizat de mii  de protestatari - prim-1492946299.jpg

Articole recomandate

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, la Budapesta, ridiculizându-l pe prim-ministrul ungar Viktor Orban, în cel mai recent protest împotriva a ceea ce ele numesc atacurile acestuia la adresa democrației și drepturilor omului, relatează Reuters.

În jur de 4.000-5.000 de demonstranți au mărșăluit în centrul capitalei ungare, purtând pancarte pe care erau scrise sloganuri ca "Nu avem nevoie de alegeri". Ei au scandat "Jos cu libertatea presei" și "Nu avem nevoie de Bruxelles", în timp ce hohote de râs au izbucnit în mulțime.

Marșul prin centrul Budapestei a fost organizat de partidul-parodie Câinele cu Două Cozi, care i-a încurajat, anul trecut, pe votanți să deseneze penisuri pe buletinele de vot la referendumul privind cotele de migranți.

Demonstrațiile s-au amplificat în ultimele trei săptămâni împotriva unei noi legi ce vizează Universitatea Central-Europeană, fondată la Budapesta de finanțatorul miliardar și filantrop născut în Ungaria George Soros. Comisia Europeană a amenințat Ungaria cu acțiuni legale în legătură cu legea privind universitățile, pe care criticii o numesc un atac asupra libertății academice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4292 secunde