Prezență scăzută și acuzații de fraudă la alegerile locale din Rusia

128
Prezență scăzută și acuzații de fraudă la alegerile locale din Rusia - prezentascazutaalegerirusia-1505129584.jpg

Articole recomandate

O prezență scăzută la urne s-a înregistrat, duminică, la alegerile locale din Rusia, ultima consultare electorală înaintea alegerilor prezidențiale din martie 2018, numeroși opozanți ai Kremlinului văzând în această participare scăzută rezultatul unei strategii a puterii destinată să descurajeze orice aspirație pentru schimbare, comentează AFP.

Opoziția a denunțat numeroase cazuri de fraudă în cadrul celor aproape 6.000 de scrutine organizate în 82 de regiuni ale Federației Ruse pentru alegerea a 16 guvernatori regionali și a numeroși consilieri municipali, inclusiv la Moscova.

Un reprezentant al partidului Iabloko, Serghei Mitrohin, a acuzat autoritățile că doresc ca "prin toate mijloacele să inoculeze oamenilor un sentiment de impotență electorală pentru ca să rămână la putere cei de care au nevoie autoritățile moscovite și federale".

El a denunțat numeroase cazuri de fraude, la fel ca Aleksei Navalnîi și organizația neguvernamentală Golos care a înregistrat peste 500 de plângeri privind umplerea urnelor (cu buletine de vot gata ștampilate), abuzul de urnă mobilă sau presiuni asupra funcționarilor publici.

Bucurându-se de o popularitate considerabilă, actualul președinte Vladimir Putin nu și-a anunțat în mod oficial intențiile pentru alegerile prezidențiale din martie, dar se așteaptă - dacă nu va exista vreo surpriză uriașă - să candideze pentru al patrulea mandat prezidențial, prevăzut să dureze șase ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5711 secunde