Președintele Rusiei pregătește relocarea a sute de mii de moscoviți

248
Președintele Rusiei pregătește relocarea a sute  de mii de moscoviți - rusia-1498997950.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat sâmbătă o lege controversată care autorizează demolara câtorva mii de imobile vechi din Moscova și strămutarea locatarilor acestora, proiect ce provocase manifestații de anvergură în luna mai, relatează AFP.


Publicată oficial sâmbătă, această lege - care intră în vigoare imediat - a fost votată în 14 iunie de Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), și aprobată în 28 iunie de Consiliul Federației (camera superioară).


Potrivit acestui important plan de urbanism anunțat în februarie de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, peste 4.000 de imobile datând din perioada sovietică urmează a fi demolate începând din septembrie, ceea ce va necesita strămutarea mai multor sute de mii de moscoviți.


Primăria Moscovei vrea să înlocuiască aceste mii de edificii cu etaje puține prin construcții înalte care să permită cazarea mult mai multor familii, într-o capitală cu 12 milioane de locuitori și în criză de spațiu.


Dar acest proiect simbolizează, potrivit criticilor, absența respectării de către autorități a proprietății private. În luna mai, o manifestație reunise 5.000 de persoane, conform poliției (30.000 potrivit organizatorilor) în capitala rusă, adică o mobilizare de o amploare rară împotriva autorităților.


În fața acestei nemulțumiri, autoritățile au redus deja anvergura proiectului care viza inițial peste un milion de moscoviți.


Statul promite persoanelor strămutate un apartement de mărime "echivalentă" - dar nu de aceeași valoare, în același cartier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5352 secunde