Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit de un fotograf, a depus plângere pentru "hărțuire"

109
Președintele francez Emmanuel Macron, urmărit  de un fotograf, a depus plângere pentru

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a depus plângere pentru "hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private" împotriva unui fotograf de presă care îl urmărea la locul în care își petrece vacanța, a indicat, marți, președinția, citată de AFP.

Șeful statului francez este în prezent în vacanță la Marsilia, pe țărmul Mării Mediterane, împreună cu soția sa Brigitte.

"Din când în când, el apare (...), și acest fotograf jurnalist l-a urmărit de mai multe ori cu o motocicletă. Serviciul de pază i-a cerut de mai multe ori să nu mai facă acest lucru. El a continuat, uneori pe riscul său", a indicat serviciul de comunicare de la Palatul Elysee.

"Duminică, el a pătruns pe proprietatea privată, ceea ce a dus la depunerea plângerii pentru hărțuire și tentativă de atingere la adresa vieții private", a precizat serviciul, confirmând o informație a revistei VSD. Plângerea a fost depusă "în numele președintelui’’, a adăugat sursa.

Potrivit VSD, fotograful a fost reținut circa șase ore în arest duminică într-un comisariat de poliție din Marsilia. El a fost eliberat după verificările uzuale, a indicat o sursă a poliției.

Serviciul de comunicare al președinției a dezmințit în schimb orice presiune asupra echipelor de televiziune postate în fața casei unde locuiește cuplul Macron. "Aceasta nu este deloc maniera noastră de lucru", a afirmat serviciul de comunicare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1868 secunde