Premierul Tsipras promite reluarea creșterii economice a Greciei

193
Premierul Tsipras promite reluarea creșterii economice a Greciei - premierul-1473597987.jpg

Articole recomandate

Într-un discurs pe teme economice ținut, sâmbătă, la Salonic, premierul grec Alexis Tsipras a prezentat obiectivele imediate ale guvernului de la Atena și a dat asigurări că țara sa va depăși criza economică, transmite EFE.

Tsipras a declarat unui public format din reprezentanți ai mediului de afaceri, reuniți la cel de-al 81-lea Târg Internațional de la Salonic, că urmărește încheierea rapidă a celei de-a doua evaluări a planului de redresare financiară a țării, negocierea reducerii datoriilor și achiziționarea de către Banca Centrală Europeană a unor obligațiuni de stat ale Greciei, precum și revenirea pe piețele financiare.

Prim-ministrul a insistat asupra faptului că, în ceea ce privește relațiile de muncă, guvernul său va respecta acquis-ul comunitar și a anunțat, fără a da detalii, o schimbare de direcție și un nou model de creștere, bazat pe turism, construcții, tehnologii avansate și agricultură.

El a promis o fiscalitate stabilă timp de doi ani pentru investițiile mai mari de 20 de milioane de euro, dar a afirmat că întreprinderile mici și mijlocii au prioritate la finanțare prin fondurile europene de coeziune. Baza de impozitare ar urma să fie extinsă, iar lupta împotriva evaziunii va fi intensificată, ceea ce va permite ușurarea poverii fiscale în următorii doi ani. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8516 secunde