Premierul bulgar Boiko Borisov anunță construcția unui nou pod Giurgiu-Ruse

132
Premierul bulgar Boiko Borisov anunță construcția unui nou pod Giurgiu-Ruse - premierulbulgarboykoborisov-1505129644.jpg

Articole recomandate

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat că România și Bulgaria vor discuta la o ședință interguvernamentală, în octombrie, construcția unui nou pod peste Dunăre. Construcția nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finanțată din taxa de trecere, a precizat el, potrivit site-ului novinite.com.

Borisov a apreciat că al doilea pod peste Dunăre, în apropiere de Ruse, va avea un efect economic pozitiv asupra orașului bulgar.

În august, oficialități locale din Ruse și Giurgiu au arătat că traficul peste podul existent s-a dublat față de anul trecut, iar podul nu mai face față. Creșterea capacității punctelor de control la frontieră de pe ambele maluri reprezintă o soluție pe termen scurt, au apreciat participanții la o reuniune de lucru româno-bulgară.

Podul Giurgiu-Ruse, inaugurat în 1954, a fost supus ultima oară unei reparații capitale în 1997. Podul Calafat-Vidin, inaugurat în 2013, a preluat o parte din traficul transfrontalier între România și Bulgaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 06 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Alegeri prezidențiale în Bulgaria
Pagina a fost generata in 0.3289 secunde