Planuri ca la carte și crime premeditate. Adolescentă băgată după gratii, pentru terorism

259
Planuri ca la carte  și crime premeditate. Adolescentă băgată după gratii, pentru terorism - planuricalacarte-1495022131.jpg

Articole recomandate

O daneză în vârstă de 17 ani a fost găsită vinovată de planificarea unor atacuri cu bombă în două școli, a anunțat marți un tribunal din Danemarca, notează site-ul The Associated Press.

Tânăra, al cărei nume nu a fost menționat, s-a convertit la Islam și a încercat să organizeze un atac terorist încă de la vârsta de 15 ani. În posesia ei s-au descoperit substanțe chimice folosite pentru fabricarea unor dispozitive explozive artizanale denumite TATP.

Judecătorul Peder Christensen a mai precizat că fata a pregătit două atacuri cu bombă la școala Holbaek, aflată la 65 de kilometri de Copenhaga, și la școala Jewish Caroline din capitala daneză.

Durata pedepsei cu închisoarea pentru tânăra daneză va fi anunțată în cursul zilei de azi.

Procurorii cer încarcerarea ei într-un centru pentru boli psihice, după ce avocatul fetei a pledat pentru necesitatea ajutorului de specialitate.

Adolescenta daneză a fost arestată pe 13 ianuarie 2016 și a agresat ulterior un angajat al centrului de încarcerare pentru minori unde a fost ținută în timpul procesului.

În timpul detenției, tânăra a redactat o scrisoare către un bărbat danez de origine turcă, care a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că s-a alăturat organizației teroriste Stat Islamic în Siria.

Fata a mărturisit că a înjunghiat angajatul centrului pentru minori întrucât aflase despre el că luptase în Irak, adăugând că acest fapt este inacceptabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.619 secunde