Phenianul avertizează Japonia în legătură cu "autodistrugerea sa iminentă"

270
2
Phenianul avertizează Japonia în legătură cu

Articole recomandate

Coreea de Nord a avertizat Tokyo că riscă "autodistrugerea iminentă" pentru că s-a aliniat politicii Washingtonului într-un context de tensiuni tot mai crescute după lansarea unei rachete deasupra Japoniei, transmite agenția AFP, consultată de Agerpres.

Phenianul a alertat, marți, comunitatea internațională prin lansarea unei rachete balistice cu rază medie de acțiunea deasupra arhipelagului nipon, atrăgându-și un val de condamnări din partea mai multor țări, cu Statele Unite și Japonia în primul rând.

Premierul japonez Shinzo Abe a denunțat o "amenințare gravă și fără precedent", convenind cu președintele american Donald Trump să întărească "presiunea" asupra Coreii de Nord.

Într-un editorial publicat miercuri, agenția oficială nord-coreeană KCNA a acuzat fosta putere colonială: "Japonia și-a suflecat mânecile pentru a susține operațiunile stăpânului împotriva Coreii de Nord".

"Conexiunea militară a aliaților a devenit o gravă amenințare pentru Peninsula Coreeană, iar Japonia nu știe că își accelerează autodistrugerea", a adăugat KCNA.

Agenția face o referire specială la bazele americane din Hokkaido, insula de nord a arhipelagului survolată de racheta nord-coreeană.

Phenianul a continuat avertizând Japonia că nu trebuie să urmeze orbește Statele Unite, pentru că riscă "distrugerea iminentă".

Coreea de Nord a prevenit că vor urma alte tiruri cu rachete având ca țintă Oceanul Pacific.

Regimul nord-coreean este ultranaționalist, iar resentimentul împotriva Statelor Unite și Japoniei servește în parte la legitimarea sa.

Phenianul a explicat astfel că a ales data de 29 august pentru a lansa ultima rachetă cu scopul de a marca împlinirea a 107 ani de la "scandalosul" tratat de anexare a Coreii de către Tokyo, semnat în 1910. 

Comentează știrea

UN OM NORMAL
1 septembrie 2017
NEBUNII DE PE TERRA

parca imaginea este o amintire din 'epoca de aur" a Romaniei. de fapt, fostul nostru 'cel mai iubit fiu al poporului" s-a inspirat din realitatea acestui stat stupid ,dupa vizita "istorica" in Corea de nord'. paranoicul din imagine nu a priceput ca toti dictatorii din lume,africa,asia,america latina,europa au terminat in cel mai rusinos mod existenta lor de cacat.? ma intreb daca o sa am norocul sa traiesc si sfarsitul acestei maimute obeze?iar daca o sa apuc si reunificarea cu Moldova ma voi considera cel mai fericit om.in mod logic, avand doar 70 de ani ar trebui sa asist la amandoua evenimentele.ASA SA DEA DUMNEZEU!!!!!!!!

DODO
1 septembrie 2017
cap mare creier mic

un om mare ( la stat ) cu minte de copil razgiiat care se joaca de-a razboiul si de plictiseala scoate limba la cei mari Va ramine uimit cind cineva ii va trage o palma peste bot In rest doar palavrageli

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9885 secunde