Peste 10.000 de persoane, evacuate după descoperirea unei bombe

118
Peste 10.000 de persoane, evacuate după descoperirea unei bombe - oar4204-1499593344.jpg

Articole recomandate

Autoritățile poloneze au lansat duminică dimineața evacuarea a aproximativ 10.000 de persoane în orașul Bialystok, în estul țării, după descoperirea unei bombe germane de 500 de kilograme datând din cel de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.


Potrivit autorităților municipale, locuitorii de pe aproximativ 60 de străzi din Bialystok și de pe alte 45 din două localități suburbane au fost obligați să-și părăsească locuințele timp de câteva ore. 


Echipele de geniști au apreciat că bomba, descoperită în cursul unor lucrări de construcție, ar prezenta un risc de explozie în momentul în care ar fi ridicată cu o macara, potrivit Agerpres.


Evacuarea a vizat de asemenea străzile situate de-a lungul traseului camionului militar care urmează să transporte bomba pe un teren militar și unde va fi distrusă.


Bombe din timpul celui de-al Doilea Război Mondial sunt găsite în mod constant pe șantiere poloneze și în special la Varșovia, care a fost bombardată și al cărei centru a fost distrus în proporție de 90% de către ocupanții germani înainte de încheierea războiului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 09 Iulie 2017
Stire din Actual : FRANCEZ SUSPECTAT DE TERORISM, ARESTAT
Pagina a fost generata in 0.5921 secunde