Cuget Liber Constanta pe Facebook
Aboneaza-te Cuget Liber Constanta
Ştire online publicată Sâmbătă, 08 Noiembrie 2008. Autor : Alina ENACHE

Persoanele bolnave de cancer au dreptul la indemnizație de handicap

Măreşte dimensiunea textului
Persoanele bolnave de cancer pot beneficia de indemnizație de handicap, în cazul în care Comisia de Expertiză din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială decide că dosarul se încadrează în criteriile impuse de lege. În județul nostru, trăiesc peste 17.000 de persoane diagnosticate cu cancer.

Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, ne-a explicat că, pentru întocmirea dosarului, este nevoie de bilet de trimitere de la medicul oncolog, toate biletele de internare în spital, de când a fost diagnosticat cu această boală, biletul de externare după intervenția chirurgicală, dacă a existat o intervenție de rezecare a tumorii. De asemenea, este nevoie de rezultatul analizelor de anatomo - patologie.
În cazul recidivelor sau metastazelor, ordinul prevede să fie efectuate investigații de computer tomograf, iar pentru toate cazurile de cancer osos - scintigrafie osoasă.
Dosarul trebuie să conțină, de asemenea, o trimitere de la medicul de familie și rezultatele anchetei sociale efectuate de serviciul primăriei din localitatea unde domiciliază solicitantul, o copie după actul de identitate al bolnavului, decizia de pensionare, în cazul în care a fost pensionat pe caz de boală.
Documentele se depun la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC). Solicitantul este chemat la evaluare, iar în cazul în care bolnavul nu se poate deplasa, reprezentanții serviciului de evaluare se deplasează la domiciliu.
Serviciul înaintează o propunere comisiei de expertiză, care are ca președinte un medic, care decide încadrarea într-un grad de handicap. Indemnizația variază în funcție de venitul fiecărui bolnav și poate ajunge până la 300 de lei. Roxana Onea a precizat că boala trebuie să fie într-un stadiu avansat pentru ca solicitantul să fie încadrat într-un grad de handicap.
În județul nostru, 20.282 de persoane beneficiază de indemnizație de handicap.
Peste 3.000 de oameni au pensie pentru handicap fizic, aproape 7.000 - somatic (categorie unde sunt incluși și bolnavii de cancer), în jur de 2600 de constănțeni - handicap auditiv, iar 6.000 de persoane - psihic și mental. De asemenea, 332 de persoane cu HIV SIDA beneficiază de indemnizație de handicap.
Trimite ştirea prietenilor tăi :
Parerea ta contează !
1. pensia de boala
de la sorina 25 iulie 2011 | voturi +7 : -4
Comentariu raportat ca inadecvat de 11 ori.

sunt in concediu madical de un an si 3 luni.am cancer la san st 2b si as vrea sa ma intorc la munca sa vad daca pot lucra (m-i se umfla mana la efort si ma doare )de la comisie mi-au zis ca daca nu ma pensionez acum si incep lucrul nu mai pot beneficia de pensie de boala in cazul in care nu pot sa lucrez.va rog sa imi spuneti cum sa procedez si de ce nu pot sa ma pensionez daca incep lucrul

2. tratament de cancer
de la LAUREAN SANDRU 21 august 2012 | voturi +7 : -3
Comentariu raportat ca inadecvat de 9 ori.

daca vrei sa stii mai multe despre tratamente de cancer cu recuperare 100% intra pe pagina de facebook laurean sandru studiul contine 20 de lucrarii in diverse domenii ceea ce a dus la un nou concept de tratament cu rezultate de recuperare integrala

3. Cancer gradul1 tiroidian
de la Mariana Slatina 26 ianuarie | voturi +12 : -3
Comentariu raportat ca inadecvat de 3 ori.

Va rog sa ma informati daca cancerul gradul 1 tiroidian beneficiaza de un certificat de handicap , mentionez ca am glanda tiroida scoasa dar analiza de la marcari tumorali este buna dar urmez cu eutirox toata viata , intrebarea mea este : daca ma pot incadra in certificatul de handicap sau pensie pe caz de boala . Astept un raspuns daca ma puteti ajuta cu informatii .Va multumesc!

Top ştiri Actual

anunturi.cugetliber.ro

Angajam persoane calificate ca instalatori pentru Franta.Salarul este de 1.500 ...
Vand seturi jante aliaj cu sau fara anvelope 13,14,15,16,17 second hand Germania.
Vand mobila second hand Germania: canapele si coltare extensibile si ...

Ştirile zilei de sambata / 08.11.2008

Ştiri din Sport Internațional

Ştiri din Life and Style

Ştiri din Constanța în imagini

Ştiri din IT

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
6 noiembrie 2008 9271 vizite, 2 comentarii
Cum se stabilește pensia de boală
Sănătate
6 noiembrie 2008 5890 vizite, 0 comentarii
Netratarea amigdalitei acute poate duce la septicemie
Actual
8 noiembrie 2008 2277 vizite, 0 comentarii
Vitamina D ajută la modelarea corectă a capului bebelușului
Economie
7 noiembrie 2008 2097 vizite, 0 comentarii
Cea mai mare stație de asfalt din România a fost inaugurată la Ovidiu
ziare