Papa Francisc își începe vizita de două zile "într-un Egipt al Păcii"

213
Papa Francisc își începe vizita  de două zile

Articole recomandate

Papa Francisc se află, începând de vineri, într-o vizită de două zile în Egipt, călătoria sa având ca scop principal promovarea păcii în această țară din nordul Africii, unde din ce în ce mai multe atacuri au vizat minoritatea creștină, informează DPA. 


Vizita Papei a impus adoptarea unor ample măsuri de securitate, iar în Cairo au fost afișate bannere purtând deviza călătoriei suveranului pontif, "Un Papă al Păcii într-un Egipt al Păcii". 


Papa Francisc urmează să aibă o întrevedere cu președintele Abdel-Fattah al-Sissi și cu Tawadros al II-lea, papă și patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte. 


Suveranul pontif va lua cuvântul la o conferință internațională pe tema păcii la universitatea islamică din Cairo, Al-Azhar, cel mai important loc al teologiei islamice sunnite, unde se va întâlni cu marele imam al acestui centru, șeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită. 


Sâmbătă, papa va oficia o slujbă la periferia capitalei egiptene, pe stadionul militar "30 iunie", apoi va avea întrevederi cu liderii Bisericii Catolice din Egipt.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6603 secunde