Papa Francisc a deschis o nouă cale pentru procedura de beatificare

174
Papa Francisc a deschis o nouă cale pentru procedura de beatificare - papa-1499863343.jpg

Articole recomandate

După martirii care au murit pentru credința lor și credincioșii cu virtuți de eroi, o nouă cale a fost deschisă de Papa Francisc pentru demararea procedurilor de beatificare și, apoi, de sanctificare. Noua metodă îi vizează pe acei oameni care și-au dat viața pentru a-i salva pe ceilalți, informează AFP. 


"Eroica ofrandă a vieții, trezită și susținută prin caritate, exprimă o imitare adevărată, deplină și exemplară a lui Hristos", se afirmă într-un act legislativ adoptat din inițiativa Papei Francisc. 


Această ofrandă "liberă și voluntară a vieții" se caracterizează prin "acceptarea eroică" a unei morți "sigure și iminente", stipulează același text. 


Ar putea fi vizate persoanele care i-au îngrijit pe bolnavii de ciumă și care au murit la rândul lor după contagiere, a explicat un prelat, citat de ziarul oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano. 


Viitoarea persoană beatificată va trebui să facă dovada unei vieți care a respectat virtuțile creștine și să se bucure de reputația unui sfânt. Mai ales, beatificarea va necesita un miracol, obținut grație rugăciunilor care i-au fost adresate după moartea sa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4123 secunde