OSCE și Rusia au criticat proclamarea noului stat "Mica Rusie"

163

Articole recomandate

Proclamarea, marți, de către separatiștii proruși a unui nou stat în estul Ucrainei, denumit "Mica Rusie", a provocat reacții nu numai din partea unor capitale occidentale, ci și a Moscovei, relatează agenția DPA.

"Sunt preocupat în legătură cu retorica provocatoare pe care o auzim din partea Donețkului", a declarat ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, a cărui țară deține președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), după ce separatiștii au anunțat că au înființat un nou stat în regiunea Donețk a Ucrainei.

Kurz a avertizat toarte părțile în legătură cu periclitarea acordurilor de la Minsk (Belarus), un armistițiu firav, monitorizat în prezent de către observatori ai OSCE și care nu a fost niciodată aplicat total.

Critici au venit și din partea Rusiei, unde Boris Grizlov, negociatorul șef al Moscovei pentru problema privind estul Ucrainei, a respins declarația separatiștilor. "Această inițiativă nu se încadrează în procesul de la Minsk. O iau pur și simplu ca pe o invitație la discuție. Această declarație nu are efecte cu caracter constitutiv", a afirmat Grizlov, citat de agenția Tass. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3298 secunde