Opozanții lui Erdogan, monitorizați de ambasada Turciei la Copenhaga

231
Opozanții lui Erdogan, monitorizați de ambasada Turciei la Copenhaga - danemarca-1493726069.jpg

Articole recomandate

Un reprezentant al ambasadei Turciei la Copenhaga a confirmat că aceasta a strâns informații despre presupușii susținători din Danemarca ai clericului turc Fethullah Gulen, care trăiește în exil în Statele Unite și este acuzat de regimul turc că a pus la cale tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut, relatează thelocal.dk.

Conform unui document trimis în toamna anului trecut la Ankara de ambasada turcă din capitala daneză, patru bărbați și 14 școli din Danemarca ar avea legături cu mișcarea Gulen, scrie cotidianul Kristeligt-Dagblad.

Într-un interviu pentru publicația citată, Adnan Bulent Baloglu, consilier pe probleme religioase în cadrul ambasadei turce la Copenhaga, a confirmat informațiile incluse în document, ce arată că ambasada a colectat informații despre 14 școli și patru indivizi despre care se crede că ar avea legături cu mișcarea gulenistă. Oficialul turc nu a precizat despre ce școli este vorba sau numele celor patru bărbați monitorizați.

"Această strângere de informații este reflexul unui stat la o tentativă de puci teribilă în care câțiva oameni au fost uciși. Dacă acești oameni merg liberi printre noi, trebuie să știm", a explicat Baloglu pentru Kristeligt Dagblad. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2999 secunde