ONU: Coreea de Nord afirmă că Donald Trump este un "megaloman" și un "rege mincinos"

170
ONU: Coreea de Nord afirmă că Donald Trump este un

Articole recomandate

Șeful diplomației nord-coreene, Ri Yong Ho, a denunțat vehement, la ONU, afirmațiile făcute în cursul săptămânii de Donald Trump la adresa țării sale, vorbind despre președintele american ca de o "persoană dementă", "megaloman" și un "rege mincinos", relatează AFP.


Liderul administrației de la Washington, considerat, de asemenea, un "gangster", a "murdărit această incintă cu cuvinte violente și necugetate" și reprezintă astăzi "una din cele mai mari amenințări pentru pace", a adăugat ministrul de la tribuna Adunării Generale a ONU. El a subliniat că mai multe dintre calificativele enumerate sunt folosite chiar de poporul american la adresa conducătorului său. 


Marți, Donald Trump a amenințat "să distrugă complet" Coreea de Nord dacă aceasta va ataca Statele Unite sau aliații lor și escalada verbală a continuat de atunci între el și Kim Jong-Un. Vineri, președintele american a afirmat că omologul său nord-coreean este "nebun", avertizând că va fi pus la încercare "ca niciodată până acum".


Purtând pe sacou o insignă roșie reprezentând o fotografie a liderilor nord-coreeni, șeful diplomației de la Phenian a arătat de mai multe ori în jos cu degetul pentru a-și susține afirmațiile, ascultate sau notate în special de delegațiile americană, rusă și chineză.


De asemenea, el a denunțat multiplele rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate împotriva țării sale și care îi interzic programele de înarmare nucleară și balistică și impun sancțiuni economice tot mai severe.


Discursul oficial al ministrului nord-coreean de externe a intervenit la câteva ore după zborul unor bombardiere americane în apropierea coastelor Coreii de Nord care a urmărit să transmită un "mesaj clar" Phenianului, potrivit Pentagonului.


"În extremitatea nordică a zonei demilitarizate, un avion american sau un bombardier a survolat în largul coastelor nord-coreene, în secolul 21, subliniind cât de serios luăm în considerare comportamentul periculos al Coreii de Nord", a explicat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5491 secunde