O româncă a fost rănită în explozia din Cipru

387
O româncă a fost rănită în explozia din Cipru - crater03642800-1310384238.jpg
O româncă a fost rănită în exploziile puternice, care au zguduit azi-dimineață o bază navală din sudul Ciprului, relatează Mediafax. Românca lucra în zonă și este acum internată la spital. Bilanțul, încă provizoriu, al accidentului, este de 15 morți și peste 40 de răniți.

Oficialii nu pot confirma deocamdată cauza exploziei.

Medicii le-au cerut cetățenilor să doneze sânge, cât mai rapid.

Exploziile au avut ca origine un depozit în care se aflau lăzi cu muniție confiscate în 2009 de pe un vas sub pavilion cipriot care plecase din Iran cu destinația Siria. Două lăzi cu muniții au luat foc, iar în depozit se aflau 98 de astfel de lăzi. Incendiul încă nu este sub control, potrivit BBC.

Exploziile, care s-au produs în jurul orei 6.00, au provocat și un incendiu de vegetație pe un teren de lângă baza navală Evanghelos Florakis din Zygi, localitate de coastă situată între Larnaca și Limasol.

Cea mai mare stație de electricitate de pe insulă a fost scosă din funcțiune în urma incidentului, ceea ce a provocat pene extinse de curent. Uzina electrică Vassilikos se află în apropiere de baza navală a armatei.

Poliția a întrerupt circulația între Limassol și Nicosia.

Explozia a avariat locuințe din zona bazei, dar și zeci de restaurante și baruri. "Pagubele sunt de proporții biblice", a spus ministrul comerțului.

Președintele cipriot Dimitris Christofias urmează să ajungă în zonă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2218 secunde