O navă de agrement s-a scufundat în fluviul Volga: Cinci morți și peste 100 de dispăruți

377
O navă de agrement s-a scufundat în fluviul Volga: Cinci morți și peste 100 de dispăruți - salupa-1310363755.jpg

Cel puțin cinci persoane au murit și alte 101 sunt date dispărute după ce nava de agrement Bulgaria s-a scufundat în fluviul Volga, a anunțat, astăzi, directorul centrului regional pentru situații de urgență, Igor Panshin, citat de Mediafax.

Cele cinci victime - patru femei și o fetiță - au fost găsite pe puntea navei, în cursul operațiunilor de salvare desfășurate în cursul nopții de duminică spre luni, potrivit ITAR-Tass.

"Nava turistică este răsturnată de pe o parte pe alta de curenții din Volga, iar combustibilul se scurge din rezervoare", împiedicând acțiunile de salvare, a spus el.

Panshin a declarat însă că scafandrii au reușit să facă opt scufundări în cursul nopții, principala lor prioritate fiind sala de muzică a navei, unde se aflau mulți copii în momentul producerii accidentului.

Referindu-se la posibilele cauze ale accidentului, el a afirmat că, potrivit relatărilor martorilor oculari, nava a încercat să schimbe direcția, înclinându-se puternic pe partea dreaptă, moment în care a fost lovită de valuri, care au inundat puntea. "Nava a mai plutit încă opt minute", a spus Panshin.

Nava Bulgaria avea la bord 185 de persoane, dintre care 79 au fost salvate. Conform informațiilor preliminare, șase pasageri călătoreau fără bilet, în condițiile în care nava avea autorizație să transporte numai 120 de persoane.

Zona de căutare a supraviețuitorilor a fost extinsă de la 20 la 25 de kilometri în aval pe Volga.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4419 secunde